I tested a new recipe that i've never done before: The Salted Cakes!
As any recipe done for the first time, i failed something: I should have buttered the cake tins (moules à cake)...
I hope you will forgive that unforgivable mistake. Hopefully, they taste damn good and know this: next time i will fix this bug!
I made 2 styles:
- Salted cakes with San Daniel ham
- Salted cakes with spicy lemon + carrot
Both are filled with Parmesan cheese, and gratted gruyere, plus some English cheddar
Ingredients
100 g de farine
103 g de lait
100g de parmesan, 65 g de gruyère
3 gros oeufs
San daniel, carrots, spicy lemon
4 càs d'huile d'olive
1 sachet de levure
Preparation time:
Mélanger les œufs, la levure et la farine.
Rajouter ensuite et petit à petit le lait et l’huile jusqu’à l’obtention d’une pâte bien homogène.
Incorporer le gruyère râpé et les olives dénoyautées.
Beurrer et fariner des moules à cake et verser la pâte.
Faire cuire au four pendant 35-40 minutes
En fonction du four le cake peut être cuit avant les 40 minutes.
Sortir le cake du four dès que le couteau sort bien propre.
Never stand still! Back to the roots!


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